Search

نکات مهم در خرید تلویزیون

نکات مهم خرید تلویزیون

شاید در ابتدا فکر کنید خرید تلویزیون مانند هر کالای معمول دیگری در دنیا، کاری ساده است. یک تلویزیون انتخاب می‌کنید، هزینه آن را می‌پردازید و آن را به خانه می‌آورید! اما همه چیز به این سادگی نیست. امروز مجموعه وسیعی از تلویزیون‌ها وجود دارند که هر کدام ترکیب خاصی از فناوری، سرعت پردازش، کیفیت تصویر و… را ارائه می‌دهند. بنابراین انتخاب تلویزیونی که برای شما مناسب باشد، نیازمند صرف زمان و دقت زیادی است. اما با وجود تنوع زیادی که در میان برندها و مدل‌های مختلف ایجاد شده است، برای خرید تلویزیون به چه نکاتی باید توجه کرد؟

ابعاد تلویزیون

ابعاد تلویزیون یکی از اولین مواردی است که هنگام تصمیم‌گیری باید مورد توجه قرار داد. بهترین تلویزیون، اگر در ابعاد مناسب تهیه نشود، می‌تواند آسیب‌های جدی چشمی ایجاد کند. امروزه تلویزیون‌هایی با ابعاد 14 اینچ تا بیش از 100 اینچ وجود دارند و شما باید بدانید کدام ابعاد تلویزیون مناسب شماست.

یکی از مواردی که در انتخاب ابعاد مناسب باید در نظر گرفت، تعداد افرادی است که به طور همزمان، به تماشای تلویزیون می‌نشینند. فضایی که تلویزیون در آن قرار می‌گیرد، دومین موردی است که با درنظر گرفتن آن، باید بهترین اندازه تلویزیون مناسب فضا را انتخاب کرد؛ البته با درنظر گرفتن بودجه! آمار نشان می‌دهند با درنظر گرفتن قیمت، عملکرد و اندازه رایج اتاق‌ها، بهترین ابعاد تلویزیون بین 50 تا 65 اینچ است.

اندازه مناسب تلویزیون، به میزان نزدیکی افراد به آن نیز بستگی دارد. توصیه می‌شود تا ابعاد تلویزیون، تقویبا دو برابر فاصله میان صندلی و دستگاه باشد. برای مثال، برای یک تلویزیون 40 اینچی، باید با فاصله‌ای حدود 2 متر از تلویزیون نشست. این فاصله برای تلویزیون 65 اینچی، 3 متر و برای تلویزیون 55 اینچی، 2ونیم متر است.

بیشتر بخوانید: راهنمای جامع ابعاد تلویزیون

فناوری‌های پنل تلویزیون

پیش از خرید تلویزیون ، دو نوع فناوری وجود دارند که باید آنها را بشناسید: LCD و OLED.

  • تلویزیون‌های LCD و LED

امروزه بیشترین سهم بازار مربوط به تلوزیون‌های LED LCD است. این تلوزیون‌های HD و Ultra HD ، از دیودهای ساطع نور (LED) برای روشن کردن صفحه LCD استفاده می‌کنند و می‌توانند بسیار نازک باشند.

نکته مهمی که در خرید تلویزیون LCD باید در نظر بگیرید، نحوه روشن شدن پنل LCD است که تاثیر زیادی روی کنتراست صفحه نمایش دارد. به طور کلی می‌توان گفت تلویزیون‌هایی که دارای چراغ‌های پشت صفحه نمایش هستند، نسبت به مدل‌های دارای نور لبه، کنتراست بهتری دارند. اما این مدل‌ها معمولاً باریکی نیستند، قیمت بیشتری دارند و اغلب از قدرت بیشتری استفاده می‌کنند.

مورد دیگری که باید در تلویزیون‌های LCD در نظر گرفت، کاهش نور موضعی است. این ویژگی پیچیده به تلویزیون اجازه می‌دهد تا مقادیر متفاوتی از نور را از بخش‌های مختلف لبه یا آرایه‌های نور مستقیم تولید کند و می‌تواند کنتراست را به‌طور چشمگیری بهبود بخشد.

تلویزیون‌های LED از پنل‌هایی با فناوری کریستال مایع استفاده می‌کنند که توسط منابع نور خارجی روشن می‌شوند. کریستال‌های مایع به دور خود می‌چرخند تا مقدار نور مورد نیاز برای نورپردازی صحیح تصاویر را از خود عبور دهند و فیلترهای خارجی رنگ ایجاد می‌کنند.

مزیت اصلی تلویزیون‌های LCD روشنایی، مقرون به صرفه بودن و دوام آن است. از معایب اصلی آنها نیز می‌توان به زاویه دید محدود و مشکلات کنترل نور در تصویر به دلیل استفاده از منابع نور خارجی اشاره کرد.

دو نوع پنل LCD وجود دارد: IPS و VA. پنل‌های IPS عمدتاً توسط LG Display ساخته می‌شوند و در همه تلویزیون‌های LCD ال‌جی و برخی از مدل‌های (معمولاً مقرون به صرفه) از برندهای دیگر نیز وجود دارند. پنل‌های VA بیشتر به صورت عمومی مورد استفاده قرار می‌گیرند و توسط تولید کنندگان مختلفی ساخته می‌شوند.

پنل‌های IPS زاویه دید کمتری نسبت به پنل‌های VA ارائه می‌دهند، اما با کنتراست مشکل دارند. پنل‌های VA تا این مرحله دارای زوایای دید باریک‌تری هستند، اما به طور کلی کنتراست بسیار بهتری ایجاد می‌کنند.

  • تلویزیون OLED

تلویزیون‌های OLED از فسفرهای آلی در پیکسل‌های خود استفاده می کنند تا هر پیکسل بتواند نور خود را کاملاً مستقل از همسایگان خود تولید کند. این موضوع باعث می‌شود تا کنتراست بسیار عالی و دقت نوری بالاتر نسبت به آنچه می‌توانید حتی با پیشرفته‌ترین تلویزیون ال سی دی دریافت کنید، ایجاد شود.

این موضوع به این معنی است که تلویزیون‌های OLED را می‌توان از زوایای دید بسیار وسیع‌تری نسبت به تلویزیون‌های LCD و بدون کاهش رنگ یا کنتراست، تماشا کرد.

با وجود، تلویزیون‌های OLED با معایبی نیز همراه هستند. اولاً، این تلویزیون‌ها به طور قابل‌توجهی، گران‌تر از تلویزیون‌های LCD معمولی هستند (اگرچه برخی از آنها اکنون ارزان‌تر از تلویزیون‌های LCD پیشرفته هستند). ثانیا در برخی موارد، مشکلاتی در رابطه با طول عمر و حفظ تصویر تلویزیون‌های OLED وجود داشته است که ادعا می‌شود اخیرا برطرف شده‌اند.

رزولوشن و HDR

در حال حاضر، دو نوع رزولوشن برای انتخاب تلویزیون وجود دارد: Ultra HD که به عنوان 4k شناخته می‌شوند و HD. تلویزیون‌های Ultra HD، ابعاد 3840 x 2160 پیکسل و تلویزیون‌های HD، 1920 x 1080 پیکسل هستند. درواقع تلویزیون‌های Ultra HD، چهار برابر تلویزیون‌های HD، پیکسل دارند و بنابراین می‌توانند تصاویری با وضوح بیشتر ارائه دهند.

از آنجا که این روزها بسیاری از رسانه‌ها به سمت تولید محتوای 4K روی آورده‌اند و با توجه به کاهش قیمت این تلویزیون‌ها نسبت به روزهای اول ظهور این فناوری، توصیه می‌کنیم حتی اگر در حال حاضر به محتوای 4k دسترسی ندارید، تلویزیون 4k  بخرید؛ به ویژه اگر قصد خرید تلویزیون 50 اینچی یا بیشتر را دارید.

اما HDR!

تلویزیون‌های HDR، تصاویری تولید می‌کنند که نسبت به تلویزیون‌های معمولی، دارای روشنایی و کنتراست بیشتری هستند و طیف رنگی گسترده‌تری را پوشش می‌دهند. در حال حاضر 3 نوع HDR وجود دارد. HDR10، استاندارد صنعت است و تقریبا تمامی تلویزیون‌ها از آن برخوردارند. Dolby vision که با اضافه کردن یک لایه اطلاعات اضافی، به تلویزیون می گوید چگونه تصاویر را به صورت صحنه به صحنه ارائه دهد؛ تنها برخی از برندها هستند که از این فناوری پشتیبانی می‌کنند. و در نهایت، HLG که برای پخش گسترده HDR طراحی شده است. اکثر برندهای تلویزیون با به روزرسانی سیستم عامل در سال 2017 از این فناوری پشتیبانی کرده‌اند.

قابلیت‌های اتصال و پورت‌ها

این روزها، پورت‌های HDMI، USB و Multimedia، مهمترین قابلیت‌هایی هستند که در هر تلویزیون باید به دنبال آنها باشیم. برای تلویزیون‌های 4K، سعی کنید به جای v1.4 HDMIs، به دنبال تلویزیونی با v2.0 HDMI 2.0s باشید تا خیالتان راحت باشد بیشترین سازگاری را با تجهیزات فعلی و آینده خواهید داشت. برای محافظت در آینده برای محتوای 8K یا مطمئن شوید که می توانید بازی های 4K با نرخ فریم بالا (120 هرتز) داشته باشید، حداقل یک پورت HDMI 2.1 نیز می خواهید.

پورت‌های USB ، هم برای پخش چندرسانه‌ای (به ویژه برای عکس‌ها و فیلم‌های) ذخیره‌شده در درایوهای USB مفید هستند و هم برای ضبط محتوای تصویری از روی تلویزیون. برای اطمینان خاطر، به دنبال تلویزیونی با حداقل دو و در حالت ایده آل سه پورت USB باشید.

امروزه اکثر تلویزیون‌ها دارای پورت‌های Wi-Fi و Ethernet داخلی هستند تا بتوان آنها را به اینترنت متصل کرد. با این حال، همه تلویزیون‌ها به شما اجازه نمی‌دهند از اتصالات شبکه برای دسترسی به اینترنت استفاده کنید. بنابراین اگر به این ویژگی اهمیت می‌دهید، مطمئن شوید تلویزیونی که خریداری می کنید از آن پشتیبانی می‌کند. همچنین توجه داشته باشید که برخی از تلویزیون‌ها از ارتباط بلوتوث با دستگاه‌های خارجی نیز پشتیبانی می‌کنند.

اسپیکر و صدا

کیفیت صدای تلویزیون‌های تخت می‌تواند نسبت به تلویزیون‌های قدیمی بسیار متفاوت باشد. بنابراین اگر قصد استفاده از سیستم صوتی خارجی را ندارید، باید به آن توجه کنید. اکثر برندها توان سیستم بلندگوی تلویزیون خود را ذکر می‌کنند، اما این موضوع برای تصمیم‌گیری در مورد صدای تلویزیون مفید نیست.

یکی از موارد مهم در این زمینه توجه به تعداد بلندگوهای یک تلویزیون و پیکربندی آن‌هاست. برای مثال، پیکربندی «2.1» بلندگوهای اصلی استریو را نشان می‌دهد که بیت «.1» به یک بلندگوی باس اختصاصی اشاره می‌کند. یا پیکربندی 3.1 به یک مرکز اختصاصی یا کانال گفتگو در کنار بلندگوهای استریو و باس اشاره دارد.

مهترین نکته درخصوص صدای تلویزیون این است که با ادعای تلویزیون‌ها مبنی بر ارائه رمزگشایی فراگیر DTS یا Dolby Digital با شک و تردید برخورد کنید. هیچ تلویزیونی بدون استفاده از بلندگوهای عقب واقعی نمی‌تواند چیزی نزدیک به صدای فراگیر مناسب را از بلندگوهای خود ارائه دهد، و بسیاری از آنها اگر تلاش کنند صدای بسیار وحشتناکی می‌دهند. تجربه نشان می‌دهد که یک صدای استریو خوب – به خصوص با ساب ووفر برای افزودن باس – معمولاً بر سیستم یا حالت صدای شبه فراگیر نیمه کاره غلبه می‌کند.

تلویزیون هوشمند بخرم یا نه؟

امروزه تقریباً هر تلویزیونی را می‌توان به شبکه متصل کرد تا امکان استفاده از اینترنت، یا در برخی موارد دسترسی به فایل‌های رسانه‌ای ذخیره شده در سایر دستگاه‌ها مانند تلفن‌های همراه، تبلت‌ها، درایوهای NAS و غیره را فراهم کند. این داستان روی کاغذ عالی به نظر می‌رسد، اما در واقعیت، کیفیت و سودمندی چنین ویژگی‌های “هوشمندی” می‌تواند بسیار متفاوت باشد.

به طور کلی، اگر دستگاه‌های هوشمند متعددی در خانه خود دارید، داشتن تلویزیونی که می‌تواند به محتوای دستگاه‌های دیگر خانه شما دسترسی داشته باشد (از طریق بلوتوث و همچنین Wi-Fi ) ارزشمند است. یکی از نکات مهم در خرید تلویزیون هوشمند این است که در مورد ویژگی‌های آنلاین، فریفته تعداد و تنوع اپلیکیشن‌ها نشوید. اکثریت قریب به اتفاق اپلیکیشن‌های تلویزیونی بدون مصرف هستند و فقط رابط هوشمند را به هم می‌ریزند.

در عوض، کیفیت اپلیکیشن‌ها بسیار مهم است. برای بسیاری از خانواده‌ها، تنها ویژگی‌های آنلاینی که واقعاً اهمیت دارند، سرویس‌های پخش آنلاین هستند. به خصوص آمازون پرایم، نتفلیکس و سرویس‌های جمع‌آوری برای پخش‌کننده‌های منطقه‌ای، مانند نماوا و فیلیمو.

در نهایت، سادگی یک رابط تلویزیون هوشمند، نقش کلیدی در میزان استفاده شما از آن دارد. در حال حاضر، بسیاری از برندهای تلویزیون داخلی مانند پانورامیک، محتوای خود را به بهترین نحو ارائه و مدیریت می‌کنند.

مواردی که مطرح شد، تنها برخی از مهمترین مواردی هستند که باید هنگام خرید تلویزیون مورد توجه قرار بگیرند. در دنیای دیجیتال، هر روز شاهد پیشرفت‌های متعددی در میان تلویزیون‌ها هستیم و برای بهترین استفاده و تصمیم‌گیری و خرید بهترین مدل تلویزیون ، خواه ناخواه باید به روز باشیم.

آخرین مقاله ها

تلویزیون 4k چیست؟

تلویزیون 4k چیست؟

دنیای تلویزیون با سرعتی شگفت‌آور در حال حرکت است. به محض اینکه تلویزیون‌ 4k خود را در بازار اثبات کرد، تلویزیون‌های 8k ظهور کرد. با

تفاوت تلویزیون OLED با UHD

تفاوت تلویزیون OLED با UHD

اگر قصد خرید تلویزیون جدید داشته باشید، باید بدانید که تفاوت بین تلویزیون OLED و QLED چیست. علاوه بر این، باید بدانید UHD به چه

تفاوت صدای دالبی با استریو

تفاوت صدای دالبی با استریو

هنگامی که تصمیم به خرید تلویزیون یا خرید ساندبار می‌گیرید، باید با فناوری‌های صوتی آشنایی مختصری داشته باشید. اصطلاحاتی مانند دالبی دیجیتال، دالبی اتم و