بازار تلویزیونها در سالهای اخیر، از لحاظ قیمت و فناوری با تغییرات زیادی روبرو بوده است. صفحه نمایشهای جدید OLED با کیفیت جدید UHD یا 4K، جایگزین استاندارد 1080p شده است که قبلا به استفاده از آنها عادت داشتیم. اما با وجود تنوع زیاد ایجاد شده، کدام تلویزیون را باید خرید؟ در این مقاله به مهمترین نکات خرید تلویزیون اشاره خواهیم کرد.
صفحه نمایش LCD یا LED؟ کدام بهتر است؟
تلویزیونهای پلاسما، اولین نمونه از تلویزیون های با صفحه تخت بودند که بیش از یک دهه پیش معرفی شدند و مدتهاست دیگر هیچ تولیدکنندهای به ارائه تلویزیون پلاسما نمیپردازد. این بدان معناست که شما باید بین تلویزیونهای LCD و LED که رایجتر هستند و تلویزیونهای OLED که قیمت بالاتری دارند، انتخاب کنید.
تلویزیونهای LCD و LED، معمولا از یکدیگر جدا درنظر گرفته میشوند؛ درصورتی که هر دو از پنل LCD استفاده میکنند. پنلهای LCD، به خودی خود روشن نیستند و به نور نیاز دارند. در تلویزیونهای LCD، از فناوری CCFL (لامپ های فلورسنت کاتد سرد) برای روشن شدن پنل استفاده میشود، درصورتی که تلویزیونهای LED، برای نور پس زمینه LCD، از لامپهای LED بهره میگیرند. در سالهای اخیر، طراحیهای با نور پس زمینه CCFL کنار گذاشته شدهاند و امروزه تقریبا همه تلویزیونهای LCD، با نور LED روشن میشوند.
تفاوت بین OLED و LED چیست؟
تلویزیونهای LED، دارای تفاوتهای زیادی در طراحی هستند. تلویزیونهای LED میتوانند دارای نور لبه یا پس زمینه باشند. روشنایی صفحه تلویزیونهای با نور لبه، از طریق LEDهایی که در لبههای پنل قرار میگیرند تامین میشود که این باعث میشود تلویزیونها نازک و سبک باشند. تلویزیونهای با نور پس زمینه، از تعداد زیادی لامپ LED که مستقیما در پست پنل قرار دارند، بهره میگیرند. این موضوع باعث میشود تا این تلویزیونها کمی ضخیمتر باشند اما در عوض پنل به صورت یکنواخت روشن خواهد شد.
سیستمهای قدرتمند با نورپردازی لبه، میتوانند تصاویری عالی ایجاد کنند. از طرف دیگر، تولیدکنندگان تلویزیون به دنبال کوچکتر و نازکتر ساختن LEDهای نور پس زمینه هستند. بنابراین تمایز میان این دو نوع تلویزیون، روز به روز در حال کاهش است. صرف نظر از فناوری، نازکی و روشنایی یک تلویزیون LED ، تقریبا متناسب با محدوده قیمت آن خواهد بود.
صفحه نمایش OLED، فناوری جدید و بسیار گران قیمتی برای تلویزیون است و علیرغم نامی که دارند، به شدت با تلویزیونهای LED با نور پی زمینه متفاوت هستند. درواقع از لحاظ نحوه عملکرد، به صفحات پلاسما نزدیکتر خواهند بود. هر دیود رنگ و نور ایجاد میکند (مانند صفحه نمایشهای پلاسما)، اما میتوانند بسیار کوچکتر و نازکتر از تلویزیونهای نور لبه LED باشند.
وضوح صفحه
یکی از مواردی که در خرید تلویزیون با آن مواجه میشوید، وضوح (Resolution) صفحه است. اما وضوح صفحه به چه معناست و چرا باید به آن اهمیت داد؟
وضوح صفحه تلویزیون با تعداد عناصر تصویر یا پیکسلهای روی صفحه نمایش، در سراسر صفحه و از بالا به پایین، تعریف میشود. بنابراین رزولوشن 1080*1920 نشان دهنده وضوح صفحه تلویزیونی است که در آن 1920 پیکسل افقی و 1080 پیکسل عمودی وجود دارد. اساسا هرچه رزولوشن صفحه بالاتر باشد، با احتمال کمتری هنگام تماشای فیلم، نقطههایی را روی صفحه میببینید.
وضوح SD یا استاندارد، همان چیزی است که در دهه 90 تا اوایل 2000 در تلویزیونها وجود داشت و پس از آن، HD به بازار آمد؛ تلویزیونهای HD یا با وضوح بالا.
تلویزیونهای UHD و 4K
رزولوشن تلویزیونهای 4K، 2160*3840 است؛ 4 برابر رزولوشن تلویزیونهای Full HD. خرده فروشان این تلویزیونها را با کیفیت فوقالعاده بالا یا همان UHD نیز مینامند؛ بنابراین UDH و 4K درواقع یکی هستند.
تلویزیونهای 4K برای شما مناسب هستند اگر:
- یک تلویزیون بزرگ بخرید: مزایای کامل 4K تا زمانی که تلویزیونی با صفحه نمایش 55 اینچی یا بیشتر نداشته باشید، واقعا مشخص نیست! درواقع در تلویزیونهای زیر 50 اینچ، تشخیص تفاوت میان HD و 4K دشوار است.
- در یک سرویس پخش اشتراک بگیرید (مانند نتفیلیکس، نماوا، فیلیمو و…): در حال حاضر فعلا این سرویسهای پخش هستند که محتوای با کیفیت 4K منتشر میکنند و هر هفته فیلمها و سریالهای متنوعی را در اخیار مخاطبان قرار میدهند.
- از پخشکنندههای 4K UHD یا دیسکهای سازگار استفاده کنید: این دیسک ها با دیسک های DVD و Blu-ray متفاوت هستند.
- PS4 Pro، Xbox One X یا رایانه حرفهای داشته باشید: سونی PS4 از بازیهای 4K پشتیبانی میکند در حالی که مایکروسافت و ایکس باکس وان ایکس از ویدیوهای 4K HDR روی دیسکهای بلوری نیز پشتیبانی میکند.
پیکسلهای بیشتر ممکن است به معنای تصویر بهتر نباشد!
به خاطر داشته باشید که هزینه برای داشتن پیکسلهای بیشتر، وجود تصویر بهتر را تضمین نمیکند. پیکسلهای بیشتر ممکن است کار پردازشگر تصویر تلویزیون را برای ارائه یک تصویر خوب، دشوارتر کند. درواقع دقت رنگ، انتقال درست بین رنگها و ایجاد رنگ مشکی مناسب که جزئیات را از دست نمیدهد، بسیار مهمتر هستند.
اندازه تلویزیون
هنگام خرید تلویزیون خیلی بزرگ ، فراموش نکنید تماشای یک تلویزیون بزرگ از فاصله بسیار نزدیک، میتواند به اندازه تماشای تلویزیون کوچک از فاصله دور، ناراحت کننده باشد. بنابراین تصور نکنید که تلویزیون با بزرگترین صفحه نمایش موجود، بهترین انتخاب است.
جدای از ترجیحات شخصی، برای داشتن یک تجربه خوب از تماشای تلویزیون، باید به سه عامل مهم توجه کنید:
- رزولوشن صفحه تلویزیون (HD یا 4K)
- اندازه اتاق
- فاصله از تلویزیون
بهترین اندازه تلویزیون HD
برای انتخاب اندازه تلویزیون برمبنای فاصله از آن، چند قاعده کلی وجود دارد. برای مثال، یک تلویزیون 50 اینچی HD (1080*1920) برای تماشا از فاصله 2 متری مناسب است.
اگر به دنبال نزدیکتر نشستن هستید، باید تلویزیون کوچکتری تهیه کنید تا پیکسلهای روی صفحه نمایش را نبینید. میتوان گفت یک تلویزیون بزرگتر همیشه به معنای حفظ فاصله بیشتر با آن است.
بهترین اندازه تلویزیون 4K یا UHD
تلویزیونهای 4K رزولوشن بسیار بالاتری نسبت به تلویزیونهای HD (پیکسلهای بیشتر) دارند. این بدان معناست که شما میتوانید در یک اتاق کوچک، تلویزیون بزرگتری داشته باشید و نسبت به تلویزیونهای HD، در فاصله نزدیکتری بنشینید.
در حالت کلی، نشستن در فاصله 2 متری از صفحه نمایش، همیشه بهترین تجربه تماشا را برای شما ایجاد خواهد کرد.
بیشتر بخوانید: راهنمای جامع ابعاد انواع تلویزیون و فاصله مناسب از آنها
برای دریافت بهترین کیفیت تصویر، به چه مواردی دقت کنیم؟
در کنار مواردی که مطرح شد، برای داشتن تصویر بهتر، باید به موارد زیر نیز توجه کرد:
- زاویه دید: در برخی از تلویزیونها، زمانی که از مرکز تلویزیون به طرفین حرکت میکنید، رنگ و کنتراست تغییر میکند. اگر هنگام دورشدن از مرکز صفحه کیفیت تصویر بیش از حد کاهش پیدا میکند، دنبال مدل دیگری باشید.
علیرغم پیشرفتهای زیاد صورت گرفته در صفحه نمایش تلویزیونها، اکثر LCD ها هنوز یک نقص نسبتاً قابل توجه دارند: زاویه دید محدود! این بدان معناست که بهترین تصویر، فقط از یک نقطه نسبتاً باریک درست در جلوی صفحه نمایش، دیده میشود.
برای اطمینان از زاویه دید مناسب تلویزیون، توصیه میکنیم زاویه دید را با تماشای تلویزیون از سمت پایین و بالای تصویر بررسی کنید. ممکن است هرچه از مرکز صفحه دور میشوید، تصویر کم رنگ شود، کنتراست و دقت رنگ را از دست بدهد و یا کاملاً بدون تغییر به نظر برسد. درجه تخریب تصویر از مدلی به مدل دیگر متفاوت است اما تحقیقات نشان میدهند تلویزیونهایی که از پنلهای LCD “IPS” استفاده میکنند، زوایای دید وسیعتر از حد متوسط LCD را برای مخاطب ارائه میدهند، اگرچه این امر گاهی اوقات میتواند به ضرر کنتراست باشد. در مقابل، تلویزیون های OLED زاویه دید تقریبا نامحدودی دارند؛ درست مانند تلویزیونهای پلاسما قدیمی.
- رنگ پوست طبیعی: در یک محیط استودیویی مانند اخبار، بافتهای روی پوست یک فرد را مشاهده کنید. مراقب آلودگی کلی رنگ مانند رنگ مایل به سبز یا زرد باشید که با تنظیم رنگها قابل حذف نیست.
- تنظیمات جرخش حالت تصویر: حالتهای مختلف تصویر مانند پویا، استاندارد، معمولی یا واضح را در فروشگاه بررسی کنید، زیرا ممکن است کیفیت تصویر را به طور قابل توجهی تغییر دهد.
به یاد داشته باشید، اکثر فروشگاهها تلویزیونها را در روشنترین و اشباع ترین تنظیمات رنگ خود نگه میدارند تا توجه شما را جلب کنند. هنگامی که تلویزیون تحویل داده میشود، در حالت استاندارد یا معمولی قرار میگیرد و به آن سطح از روشنایی نمیرسد! هنگام خرید آنلاین تلویزیون بهتر است با بررسی ویژگیهای فنی و فناوریهای به کار رفته، بهترین انتخاب را داشته باشید.
HDR چیست؟
در کنار فناوری 4K که امروزه مورد توجه قرار گرفته است، یک فناوری ویدیویی دیگر برای خرید تلویزیون وجود دارد که باید در نظر بگیرید. محدوده دینامیکی بالا یا HDR، فناوری جدیدی است که اطلاعات بسیار بیشتری را نسبت به یک سیگنال ویدیویی استاندارد به نمایشگر میدهد. درواقع وضوح تصویر مانند UHD باقی میماند، اما محدوده رنگ و میزان نوری که هر پیکسل میتواند تولید کند، به طور قابل توجهی گستردهتر است.
درواقع با HDR، روشنایی، کنتراست و رنگ تصاویر بهبود چشمگیری پیدا کرده و به حالت طبیعی خود نزدیکتر خواهند شد. با وجود این فناوری، شما جزئیاتی را خواهید دید که در نبود آن ممکن است واضح نباشند؛ مانند بافت آجری در یک پیادهروی سایهدار گرفته تا تفاوتهای ظریف در ابرهای سفید در آسمان. HDR تمام این کارها را با افزایش کنتراست میان نقاط سفید و سیاه تولید شده توسط تلویزیون انجام میدهد و به همین جهت است که به آن «محدوده دینامیکی» میگویند.
به لطف بهبود فناوری پنل LCD و OLED، تلویزیونهای با مدلهای بالاتر، میتوانند طیف رنگی گستردهتر و تغییر رنگ روشنتر و تاریکتری را نسبت به قبل نشان دهند. ویدئوهای استاندارد، حول محدودیتهای تلویزیونهای قدیمیتر ساخته شدهاند و عمداً از طیف رنگی و اطلاعات نور در سیگنال استفاده میکنند. HDR این محدودیتها را میشکند و از محدودههای بزرگتر با مقادیر دقیقتر میان آنها استفاده میکند. این بدان معناست که نمایشگرهای HDR میتوانند رنگها و سایههای خاکستری بیشتری نسبت به نمایشگرهای محدوده دینامیکی استاندارد تولید کنند.
چطور بهترین کیفیت صدا را دریافت کنیم؟
بلندگوهای تلویزیون در طول سالها بهبود یافتهاند، اما به ندرت به خوبی هر چیزی شبیه سینمای خانگی هستند. بنابراین اگر میخواهید از بلندگوهای تلویزیون بعدی خود ناراضی نباشید، هنگام خرید تلویزیون به این صداها گوش دهید:
صدای خوب:
- تعادل: شما نمیخواهید عناصر خاصی از صدا، مانند بیس، خیلی برجسته باشد.
- صدای شفاف
- بیس گرم، پر طنین و پر صدا
- جزئیات شفاف و واضح برای صداهای کوتاه و با فرکانس بالا مانند شلیک گلوله
- حس جدایی بین بلندگوهای چپ و راست
- حضور: با شنیدن صدا احساس کنید در همان اتاقی هستید که روی صفحه نمایش میبینید.
- دینامیک خوب: تفاوت میان صداهای ملایم و بلند است. این موضوع کمک میکند تا فرکانسهای صوتی از هم جدا نگه داشته شوند؛ بنابراین صدا هیجان انگیزتر به نظر میرسد. به عنوان مثال، صدای گامها نباید به اندازه صدای انفجار باشد.
هنگام خرید تلویزیون، گوش خود را تیز کنید! فروشندگان تلویزیون دوست دارند صدایی بلند و کوبنده ارائه کنند، زیرا تأثیری فوری روی خریدار دارد و چشمگیر به نظر میرسد. اما صدای بلند همیشه به معنای صدای خوب نیست و پس از مدتی متوجه خواهید شد که فیلمها و سریالها به دلیل صدای مسطح، نسبتا خستهکننده به نظر میرسند.
استفاده از ساندبار یا اسپیکرهای خارجی
ساندبارها برای افرادی که میخواهند صدای بهتری را از تلویزیون خود دریافت کنند، اما علاقه، بودجه یا زمان لازم برای ساخت یک سینمای خانگی کامل را ندارند، گزینهای محبوب هستند. آنها برای شبیهسازی صدای فراگیر در ابعاد بسیار کوچکتر طراحی شدهاند که عموماً ارزانتر نیز هستند.
از قابلیتهای اتصال غافل نشوید!
فراموش نکنید که قابلیتهای اتصال تلویزیون را قبل از خرید در نظر بگیرید. باید مطمئن شوید که تلویزیون مورد نظرتان، ورودی و خروجی مناسب برای پشتیبانی از تمامی تجهیزات صوتی/تصویری شما را دارد.
امروزه تقریباً همه تلویزیونها دارای اتصالات ورودی جانبی و همچنین ورودیهای عقب هستند که انعطافپذیری زیادی برای اتصال اجزای مختلف به آن را فراهم میکند. اگر تلویزیون را صاف روی دیوار نصب کنید، ورودیهایی که در کنار یا پایین تلویزیون قرار دارند، بهترین عملکرد را خواهند داشت. همچنین در این حالت میتوان از یک کابل کوتاه HDMI برای آسانتر کردن اتصالات استفاده کرد.
پخشکنندههای Blu-ray/DVD، پخشکنندههای رسانه (مانند اپل تی وی یا فیلیموباکس) و گیرندههای AV یا رایانهها، همگی باید به روشی به تلویزیون متصل شوند. هنگام خرید تلویزیون باید نوع اتصال به این دستگاهها را درنظر بگیرید (معمولاً HDMI، یک اتصال تمام دیجیتال برای صدا و تصویر در یک کابل است) و تعداد اتصالات مورد نیاز خود را بشمارید.
تلویزیونهای جدید معمولاً فقط از HDMI استفاده میکنند. اگر میخواهید تجهیزات قدیمیتری را به تلویزیون وصل کنید، باید مبدلهایی بخرید که از کانکتورهای کلاسیک مانند کامپوننت و S-video پشتیبانی میکنند (پورتهایی که میتوانید در پخشکننده VHS خود پیدا کنید). مبدلها در اکثر فروشگاههای لوازم الکترونیکی و آنلاین موجود هستند و به سادگی میتوانید تبدیل مورد نیاز خود را جستجو کنید (مثلاً مبدل کامپوننت به HDMI).
- کابل HDMI: HDMI امروزه رایجترین فناوری برای اتصال پخشکنندههای Blu-ray، رسانه و کنسولهای بازی به تلویزیون است. با این حال، بسیاری از تلویزیونهای مقرون به صرفه، فقط یک یا دو ورودی HDMI دارند. توصیه میکنیم هنگام انتخاب تلویزیون، به دنبال دستگاهی با حداقل سه اتصال HDMI باشید، مگر اینکه بتوانید تمام دستگاههای دیگر خود را به گیرنده سینمای خانگی یا سوئیچر HDMI متصل کنید.
برخی از تلویزیونها دارای ورودی HDMI با علامت “ARC” هستند که مخفف “کانال بازگشت صدا” است. این ورودی به شما امکان میدهد با استفاده از همان کابل HDMI، صدا را از تلویزیون به قسمت متصل مانند بلندگو بازگردانید. نسخه جدیدتر به نام “eARC” دارای پهنای باند و سرعت بالاتری است و از صدای با کیفیت بیشتر مانند Dolby Atmos پشتیبانی میکند.
نکته دیگر این که اگر تلویزیون UHD میخرید، باید مطمئن شوید که نسخه HDMI 2.0 را دارد و میتواند از محتوای ویدئویی 4k با نرخ 60 فریم در ثانیه و HDR پشتیبانی کند. اکثر تلویزیونهای جدید همچنین دارای HDCP 2.2 هستند؛ آخرین نسخه کپی رایت، که برای پخش فیلمهای 4k از پیش ضبطشده از پخشکننده بلوری UHD متصل از طریق HDMI مورد نیاز است.
- ورودیهای ویدیو کامپوننت/کامپوزیت: اکثر تلویزیونها دارای ورودیهای کامپوننت ویدیویی هستند که کانکتورهای نوع RCA به رنگهای قرمز، آبی و سبز دارند. این ورودیها گاهی با علامتگذاری PR، PB، و Y نیز مشخص میشوند.
- جکهای صوتی RCA: تقریباً همه تلویزیونها دارای جکهای آشنای قرمز/سفید RCA هستند که برای ارسال (خروجی) یا دریافت (ورودی) سیگنالهای صوتی استریو استفاده میشوند. بسیاری از تلویزیونها دارای جک هدفون هستند تا بتوانید بدون ایجاد مزاحمت برای دیگران در همان اتاق، برنامه را تماشا کنید. اگر هدفون بلوتوثی دارید، یک تلویزیون با قابلیت بلوتوث به شما امکان میدهد این کار را به صورت بی سیم انجام دهید.
- پورتهای USB: یک تلویزیون با یک یا چند پورت USB به شما امکان میدهد فلش USB وصل کنید و از طریق آن به پخش موسیقی پرداخته یا عکسها و فیلمها را روی تلویزیون تماشا کنید. بسیاری از تلویزیونها دارای قابلیت نمایش اسلاید برای مشاهده عکسهای دیجیتال نیز هستند.
- خروجی صوتی نوری دیجیتال: اگر میخواهید صدای دیجیتال را از تلویزیون خود به ساندبار یا گیرنده صوتی/تصویری ارسال کنید و خروجی HDMI در دسترس نیست، میتوانید از یک خروجی صوتی نوری دیجیتال استفاده کنید که میتواند سیگنالهای صوتی چند کاناله را مدیریت کند. برخی از تلویزیونها دارای خروجی صوتی دیجیتال کواکسیال هستند که یکی دیگر از اتصالات صوتی دیجیتال است، اما کمتر رایج هستند.
- جک اترنت (LAN): تقریباً تمام تلویزیونهای مجهز به اینترنت دارای جک اترنت هستند که گاهی اوقات پورت LAN نیز نامیده میشود. با اینکه این روزها همه تلویزیونهای هوشمند دارای وای فای داخلی هستند، اتصال سیمی به شبکه خانگی، تجربه پخش بهتر و مطمئنتری را به خصوص برای سرویسهای پخش ویدئویی مانند Netflix ارائه میدهد.
- ورودی RF/ آنتن: همه تلویزیونها همچنان دارای ورودی RF (آنتن/کابل) برای تغذیه سیگنالهای تلویزیونی با وضوح بالا، چه از یک آنتن خارجی یا از یک اتصال کابلی، هستند. اگرچه اکثر کابلهای دیجیتال امروزه با استفاده از اتصال HDMI به تلویزیون شما متصل میشوند.
ویژگیهای کلیدی دیگری که باید به دنبالشان باشید
- ضبط برنامهها و فیلمها: امروزه بسیاری از تلویزیونها از قابلیت ضبط برخوردارند. با این حال، اکثر آنها این کار را فقط برای برنامهای که درحال تماشای آن هستیم، انجام میدهند. درواقع تعداد بسیار کمی از تلویزیونها دارای دو تیونر هستند که به شما امکان میدهد یک کانال را، در حالی که کانال دیگری را تماشا میکنید، ضبط کنید. اگر فکر میکنید یک تیونر برای شما کافی است، این گزینه را میتوانید نادیده بگیرید.
- کنترل از راه دور: یکی از مواردی که به ویژه در تلویزیونهای هوشمند باید مورد توجه قرار بگیرد، کاربرپسند بودن کنترل تلویزیون است. مطمئن شوید که دکمههای پرکاربرد، مانند تنظیم صدا و انتخاب کانال را میتوان در یک نگاه پیدا کرد. اگر فرزند خردسال دارید یا احتمال میدهید کنترل از راه دور شما گم شود، تلویزیونی را انتخاب کنید که کنترلهای آن به راحتی قابل دسترسی باشد.
حقایقی درمورد تلویزیونهای هوشمند
تلویزیون هوشمند، به تلویزیونهایی با قابلیت اتصال به اینترنت گفته میشود که به عنوان پلی برای دسترسی به محتوای آنلاین، مستقیما از طریق تلویزیون شناخته شدهاند. امروزه بخش عمدهای از تلویزیونهای موجود در بازار را تلویزیونهای هوشمند تشکیل میدهند. این تلویزیونها میتوانند به محتوای موجود در فضای آنلاین مانند سرویسهای پخش ویدئو، مانند نتفلیکس یا نماوا، دسترسی داشته باشند. تلویزیونهای هوشمند اولیه ممکن است تنها به سرویسهای مشهور محدود شوند، درحالی که نسل جدید این تلویزیونها، گستره وسیعی از اپلیکیشنها را در بر میگیرند. تلویزیونهای هوشمند پیشرفته، میتوانند با استفاده از میکروفونهای تعبیهشده در کنترل از راه دور تلویزیون یا استفاده از یک برنامه در تلفن هوشمند، به دستورات صوتی پاسخ دهند.
طبق آمار ارائه شده از شرکت omdia، 80 درصد تلویزیونهایی که این روزها به فروش میروند، هوشمند هستند. تلویزیونهای هوشمند به سبب فناوری پیشرفته و امکاناتی که در اختیار کاربرانشان قرار میدهند، از قیمت بالاتری برخوردار هستند. اما اگر به دنبال تلویزیونی سادهتر هستید یا تمایل دارید با صرف هزینهای پایینتر صاحب تلویزیون هوشمند باشید، میتوانید با استفاده از دستگاههای جانبی مانند اندرویدباکس یا اپل تی وی، تلویزیون خود را به قابلیتهای پایه یک تلویزیون هوشمند مجهز کنید.
این روزها بسیاری از تلویزیونهای هوشمند ارائه شده در بازار، از دستیارهای صوتی مانند amazon alexa، apple siri و google assistant پشتیبانی میشوند. این دستیارها، امکانات پایه کنترل تلویزیون، مانند افزایش یا کاهش صدا ،تغییر کانال و یا نمایش و جستجوی فیلم به صورت صوتی را در اختیار شما قرار میدهند. حتی در برخی موارد میتوانید دستگاههای سازگار دیگر مانند اسپیکرها، چراغ یا ترموستات هوشمند را مستقیما از طریق تلویزیون خود کنترل کنید.
در استفاده از تلویزیونهای هوشمند به این نکته توجه داشته باشید که تقریبا تمام این تلویزیونها، اطلاعات مربوط به برنامهها یا اپلیکیشنهایی که استفاده میکنید را به منظور اهداف بازاریابی، ذخیره میکنند. با این وجود، سطح کنترل این دادهها به برند تلویزیون بستگی داشته و میتوان برخی از این دسترسیها را محدود کرد.
در این راهنما سعی شده است تا مهمترین مواردی که باید هنگام خرید تلویزیون به آنها توجه کرد، مورد بررسی قرار گیرد. انتخاب بهترین تلویزیون در نهایت بستگی به سلیقه، انتظارات و نیازمندیهای هر فرد داشته و چیزی که اهمیت دارد، انتخاب آگاهانه است.